סוציולוגיה ישראלית הוא כתב עת חצי-שנתי שנוסד בשנת 1998 ומוקדש כולו למאמרים סוציולוגיים בשפה העברית. מטרתו היא לשמש במה למחקרים המנהלים שיח עם עבודות מתקדמות בסוציולוגיה העולמית, אגב הפניית המבט אל ישראל ואל חומרים מקומיים. כתב העת מעניק מקום למאמרים מדעיים ממגוון מתודולוגיות וגישות תיאורטיות, המשקפות את רבגוניותה של הסוציולוגיה. כמו כן מציע כתב העת מסות ודיונים העוסקים בנושאים העומדים על סדר היום הסוציולוגי, תוך שהם מתמקדים במציאות בישראל. נוסף על אלו מתפרסמות תגובות על מאמרים שהופיעו בחוברות קודמות.

בכתב העת מדור ספרים, המציע לקוראים מגוון חיבורים ביקורתיים על ספרים שזה עתה ראו אור והם עשויים לתרום להבנת החברתי בישראל.

סוציולוגיה ישראלית, מייסודו של החוג לסוציולוגיה ולאנתרופולוגיה באוניברסיטת תל אביב, נתמך על ידי המכון למחקר חברתי (ע"ר, נוסד על ידי החוג לסוציולוגיה ולאנתרופולוגיה באוניברסיטת תל אביב), המכון לחקר החברה והכלכלה על שם דוד הורוביץ והאגודה הסוציולוגית הישראלית.

עורכת: אלכסנדרה קלב

עורך מדור ספרות: תום פסח

רכזות מערכת: שי פלינט-גור ומעין שטנדל

עורכת: אלכסנדרה קלב

עורך מדור ספרות: תום פסח

רכזות מערכת: שי פלינט-גור ומעין שטנדל

חברי המערכת

אדריאנה קמפ, אורי שויד, אנסטסיה גורודזייסקי, אסף דר, מיכל קראבל-טובי, נסים מזרחי, קארין אמית, תמר קריכלי כץ.

פרטי התקשרות

מערכת כתב העת: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.   |  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

סוציולוגיה ישראלית
החוג לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה
אוניברסיטת תל-אביב
ת.ד 39040
תל אביב 61390

טלפון: 03-6408964
פקס: 03-6409215 (לידי סוציולוגיה ישראלית)

מתוך: על האש: בשר, כוח, מרחב ולאומיות בגן סאקר ביום העצמאות הישראלי / ניר אביאלי, גיליון יד מס' 1.

מתוך: על גוף סימלי וגוף פיזי ייצוגיות וחריגות בשדה המחול העממי והישראלי / דינה רוגניסקי, גיליון יג מס' 2.

מתוך: רקדנים קדומים: עקבותיו של הריקוד בארכיאולוגיה של ארץ ישראל, 600-1200 לפנה"ס / בתיה שכטר, גיליון יג מס' 2.

מתוך: חיזיון ראווה של כוח ממסדי בצומת שבין גזע למגדר / נועה חזן, גיליון יד מס' 2.

מתוך: גלובליזציה, שייכות וקהילת מהגרי העבודה האפריקאים בתל אביב-יפו / אילן ויזל וטובי פנסטר, גיליון ח מס' 2.